
 

THE DEPARTMENT OF FINANCIAL SERVICES  

Division of the State Fire Marshal 

DFS-K4-1032  REV 03/01 

 

NOTICE OF EMPLOYMENT AS A FIREFIGHTER 

BUREAU OF FIRE STANDARDS & TRAINING 

 

FIREFIGHTER'S NAME:       SS#: 000-00-0000 
1
 

MAILING ADDRESS:                   00000 

 PO BOX  OR  STREET ADDRESS CITY STATE ZIP CODE 

TELEPHONE #: (000) 000-0000 DATE OF BIRTH:       

CERTIFICATE OF COMPLIANCE #:       ISSUE DATE:       

IF NOT YET CERTIFIED, IDENTIFY TRAINING CENTER TO BE ATTENDED  &  DATES: 

             
TRAINING CENTER TO BE ATTENDED  DATES OF TRAINING 

FIRE DEPARTMENT:       

DATE OF EMPLOYMENT:       

FIRE CHIEF:       TELEPHONE #: (000) 000-0000 

 

 
ADDITIONAL INFORMATION REQUIRED IF MORE THAN THREE (3) YEARS HAVE ELAPSED SINCE; 
 

         A)  PREVIOUS FIRE SERVICE EMPLOYMENT AND CURRENT EMPLOYMENT,    
         B)  ISSUE DATE OF CERTIFICATE OF COMPLIANCE AND CURRENT EMPLOYMENT DATE, 

 
 
THE FIREFIGHTER MUST SUBMIT DOCUMENTATION, ALONG WITH THIS NOTICE, OF BEING IN COMPLIANCE 
WITH FLORIDA STATUTE 633.352, WHICH STATES, "RETENTION OF FIREFIGHTER CERTIFICATION.  ANY 
CERTIFIED FIREFIGHTER WHO HAS NOT BEEN ACTIVE AS A FIREFIGHTER OR AS A VOLUNTEER FIREFIGHTER 
WITH AN ORGANIZED FIRE DEPARTMENT, FOR A PERIOD OF THREE (3) YEARS SHALL BE REQUIRED TO 
RETAKE THE PRACTICAL PORTION OF THE MINIMUM STANDARDS STATE EXAMINATION SPECIFIED IN RULE 4A-
37.056(6)(B), FLORIDA ADMINISTRATIVE CODE, IN ORDER TO MAINTAIN HIS CERTIFICATION AS A FIREFIGHTER; 
HOWEVER, THIS REQUIREMENT DOES NOT APPLY TO STATE CERTIFIED INSTRUCTORS, AS DETERMINED BY 
THE DIVISION.  THE 3-YEAR PERIOD BEGINS ON THE DATE THE CERTIFICATE OF COMPLIANCE IS ISSUED OR 
UPON TERMINATION OF SERVICE WITH AN ORGANIZED FIRE DEPARTMENT." 
 
 
 
          
     SIGNATURE OF FIRE CHIEF OR AUTHORIZED AGENT           DATE 

 

 
NOTE: THIS FORM IS TO BE COMPLETED AND MAILED WITHIN TEN (10) BUSINESS DAYS 

AFTER DATE OF EMPLOYMENT TO: 
BUREAU OF FIRE STANDARDS AND TRAINING, 11655 NW GAINESVILLE ROAD, OCALA, FLORIDA  34482-1486 

                                                           
1
 Please note that the social security number is not required; however, if you provide it, it will greatly assist us in assisting you. 


